Artiskok

Den økologiske vej til bæredygtighed

Accepter venligst marketing cookies

Økologi 3.0 - den økologiske vej til bæredygtighed

Bæredygtighed og økologi er tæt forbundet gennem de fire principper, som er økologiens fundament. Principperne udtrykker, hvad økologien arbejder med og er kategoriseret i de fire emner; sundhed, retfærdighed, forsigtighed og økologi forstået på den måde, at økologisk produktion samarbejder med og drager omsorg for naturens øko-systemer.

Økologien har altså meget at byde ind med, når vi sammen skal løse klodens udfordringer og skabe en mere bæredygtig verden.

Økologi 3.0. er et mål, der er defineret af den internationale organisation IFOAM, om at økologien positionerer sig selv som en løsning, der bl.a. kan give plads til mere natur og flere arter, skabe langtidsholdbare klimaløsninger og skabe en ny adfærd, når det handler om at mindske spild og recirkulere mere af alt det, vi smider ud.

Klima - grøn omstilling på tallerkenen

Alle kan gøre noget for klimaet ved at ændre adfærd, også når det handler om det, vi spiser. Generelt spiser moderne mennesker ikke særligt bæredygtigt. Vi spiser mere, end vi har brug for, og vores kødforbrug er stort.

Det økologiske landbrug er kendetegnet ved generelt at have færre husdyr, fordi økologiske dyr skal have mere plads. Kombinerer vi det med at få flere grønne lækkerier på tallerkenen og lade kødet være det eksklusive indslag, bidrager økologien positivt i klimaindsatsen.

Mød de økologiske landmænd, forbrugere og virksomheder i filmen om økologi og klima.

Se filmen
Køkken

Mere recirkulering - mindre madspild

Økologi betyder også læren om naturens husholdning, og en af økologiens bæredygtige grundprincipper er økologiprincippet, der bl.a. handler om kredsløb og om at føre tilbage til naturen.

Økologiske landmænd dyrker med mindst muligt input udefra og med størst mulig brug af lokale ressourcer. Omsat til praksis betyder det bl.a., at de næringsstoffer, som bliver ført bort fra jorden med afgrøder, mælk, kød og andre fødevarer, skal tilbage til jorden, så vidt det er muligt.

Mød de økologiske landmænd, forbrugere og virksomheder i filmen om økologi og recirkulering.

Se filmen
Drivhus

Mere liv

Landbruget kan yde et stort bidrag til en mere grøn og bæredygtig produktion af fødevarer. Økologiske landmænd går allerede et vigtigt skridt forrest ved at undgå brug af syntetiske pesticider.

Og så arbejder økologiske landmænd kontinuerligt på at blive bedre ved at skabe plads til et mangfoldigt planteliv, et rigere dyreliv og etablere bedre betingelser for, at livet under jorden også trives.

Mød de økologiske landmænd, forbrugere og virksomheder i filmen om økologi og biodiversitet.

Biodiversitet
Biodiversitet

Toolbox

Du er velkommen til at anvende vores film og grafikker om bæredygtighed og økologi.

Se toolbox
Traktor På Mark
Luk (Esc)