Den grønne omstilling på tallerkenen

Forskerne peger på, at noget af det vigtigste, vi kan gøre for klimaet, er at omlægge til en mere plantebaseret kost med færre animalske produkter samt at minimere madspild. Derfor giver det god mening at anvende økologi, som et redskab til at nå i mål med fx en klimatilpasset husdyrproduktion og flere grønne produkter på hylderne i supermarkedet.

Økologi bliver en gang i mellem beskrevet som mindre klimavenlig, fordi den kræver plads. Men det er faktisk en af økologiens styrker, som naturligt giver færre husdyr, fordi økologiske dyr skal have mere plads.

Når husdyrproduktionen bliver tilpasset arealet og baseres på lokalt foder og en masse græs, bidrager det til et samlet mere klimavenligt landbrug og til en sundere kost med et bedre forhold mellem plantebaserede og animalske fødevarer.

Allerede i dag ved vi fra kantiner og storkøkkener, der omlægger til økologisk kost, at forbruget af kød falder til gavn for både sundhed og klima.

Luk (Esc)